Al setembre arrenca la nova edició de l'Efecte E

L'Ajuntament de Rubí impulsa noves experiències per a fer en família

El 15 de setembre de 2023, arrenca la nova edició de l'Efecte E, on l'Ajuntament de Rubí impulsa noves experiències per a fer en família. La iniciativa comprèn un gran ventall d'activitats, que inclouen xerrades, tallers, itineraris a la natura i espectacles. El consistori porta endavant el programa a través del Servei d'Educació i diferents equipaments culturals de la ciutat, com la Biblioteca Mestre Martí Tauler, L'Ateneu, el Teatre Municipal La Sala i el Museu Municipal Castell (MMUC).

Les activitats de la nova temporada començaran el dia 15 amb un taller de percussió amb bidons al parc de la Pau i la Natura. Serà dirigit per la companyia de batucada Brincadeira, que té un gran recorregut als escenaris. Per la mateixa línia musical, a l'Ateneu tindrà lloc els concerts de la pianista i pedagoga Anna Serra, els dies 30 de setembre, 25 de novembre i 2 de desembre; els tallers de l'Aina Camp a la Biblioteca (7 d'octubre i 18 de novembre) i el projecte de Música en família de l'Escola Municipal de Música Pere Burés (7, 8, 9, 14, 15 i 16 de novembre).

Les arts escèniques també estaran presents en aquesta edició. Contes dins d'una ampolla de Santi Rovira serà el 14 d'octubre a l'Ateneu, El Conillet que volia pa de pessic de Cacacuet Teatre serà a la mateixa ubicació l'11 de novembre. Per altra banda, La Sala, ha programat amb la col·laboració de La Xarxa, El petit príncep de la companyia NS Dansa (15 d'octubre), Euphôria de la companyia Pentina el Gat (12 de novembre) i la tradicional Marató de Contes (17 de desembre). Per la seva part, el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Rubí, ha organitzat un taller d'estimulació de la mà de Temps per Tu, que es farà a l'Escola Bressol Municipal La Bruna els dies 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre.

Un altre objectiu de l'Efecte E, és incentivar la creativitat dels infants a través de tallers de fabricació digital de l'Escola d'Art i Disseny edRa. La proposta es farà els dies 30 de setembre, 28 d'octubre i 25 de novembre. A més, també es portaran endavant els projectes de CreArt, dissenyadors per un dia de la Biblioteca (21 d'octubre); les activitats d'art i creativitat en família de l'Ateneu, dedicades al Bestiolari fantàstic de Vallverdú (21 d'octubre), als fotomuntatges (18 de novembre); i els tallers de treballs manuals del MMUC, on es faran estels de paper (22 d'octubre) i tions de Nadal (19 de novembre).

La Biblioteca Mestre Martí Tauler serà una ubicació per a gaudir d'un gran ventall de contes i narracions estaran adreçades per a tots els públics, en específic, per als més petits. A mesura que s'acosti Nadal, les lectures estaran enfocades a aquesta festivitat, i n'hi haurà sessions dedicades a la història de l'Oncle Buscall (20 de desembre) o reproduccions de cinema infantil Cinexic.

Efecte E també ofereix activitats a la natura, com l'itinerari Sant Feliuet i la Serra de Galliners el 21 d'octubre.

Activitats per a adults

La nova edició també té programat diferents activitats per a mares i pares. La primera és Com educar amb amabilitat i fermesa (3, 10, 17 i 24 d'octubre) a l'Escola Ca n'Alzamora. Una altra és Relacions sexoafectives dels infants i adolescents amb diversitat funcional, que es farà el 10 d'octubre a la Biblioteca. Finalment, Una educació sexual alternativa al porno, es podrà assistir el dia 28 de novembre a l'Ateneu.

Efecte E és un servei que ofereix el consistori com a eina per a les famílies per a educar als seus fills i filles. Té com a objectiu aplicar diferents tècniques pedagògiques en diferents establiments i espais del municipi en un context de lleure.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.