Durant gener, febrer i març de 2024 es van presentar 647 denúncies per violència contra les dones a la comarca, un increment del 7,5% respecte al trimestre anterior. Aquesta xifra, segons mostren les dades de l'informe Dades trimestrals de Violència contra les Dones publicat per L'Observatori Comarcal del Vallès Occidental, és molt superior a la mitjana enregistrada durant els primers trimestres, que és de 480.
Aquesta dada, però, no és cap sorpresa, ja que des de fa dos anys estan augmentant considerablement les denuncies presentades. Aquestes també ha augmentat respecte del mateix període de l'any anterior, concretament un 6,8%.
Pel que fa a la procedència de les denúncies, aquestes poden tenir sis orígens diferents. Poden ser denúncies presentades directament per la víctima al jutjat, per atestat policial amb denúncia de la víctima, per atestat policial amb denúncia d'un familiar, per atestat policial per intervenció directa policial o a través d'un part de lesions rebut directament al jutjat pels serveis assistència o tercers en general.
La gran majoria, el 85,5%, de les denúncies van ser presentades amb un atestat policial amb denúncia de la víctima. El segueixen, en menor mesura, les presentades amb part de lesions rebudes directament al jutjat, que representen el 12,2%.
Pel que fa a les ordres de protecció, a la comarca es van admetre a tràmit 145 que van ser denegades la meitat. La proporció d'ordres de protecció denegades al Vallès Occidental és similar al conjunt de Catalunya (50,5%), però inferior a la província de Barcelona (55,8%). Cal destacar que la denegació de les ordres de protecció en l'àmbit català continua sent notablement superior a la del conjunt de l'estat (32,9%).
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.