Veïns i veïnes de Sant Muç demanen millores a la zona

La ciutadania rubinenca que viu a aquesta urbanització es queixa de nombroses mancances que pateixen des de fa molt temps

Les demandes de millora del veïnat de Sant Muç és un tema candent a la ciutat des de fa molts anys. La ciutadania rubinenca que viu a aquesta urbanització es queixa de nombroses mancances que pateixen des de fa molt temps. Les reunions amb l'Ajuntament i el veïnat de Sant Muç sempre han estat sobre la taula, sempre amb enteses i desacords.

Des de TOT Rubí hem pogut parlar amb les dues parts. Els residents d'aquesta zona es queixen del fet que el transport públic urbà passa amb poca regularitat. Denuncien que la freqüència del bus és molt escassa i veuen insuficient que passi només cada hora per Sant Muç, ja que no es pot cobrir totes les necessitats. A més, també n'hi ha queixes de retards en els horaris.

D'altra banda, una de les veïnes fa èmfasi en la mala situació de les voreres i les carreteres. "Hi ha un terreny amb desnivell important i caldria posar una mena de baranes perquè no succeeixi una desgràcia". També diu que hi ha molts sots i sempre quan es passa amb el cotxe se sent molt. Un altre veí demana que es cuidi una mica més la calçada on passa gent, on hi ha molta gespa i està poc cuidada. Entre altres demandes, es queixen que el mobiliari urbà que pateix un mal o està avariat, triga molt a arreglar-se; i que no hi ha camins al costat de les carreteres pels vianants.

L'Ajuntament de Rubí ha respost a totes aquestes opinions d'alguns rubinencs particulars que viuen a Sant Muç. Sobre la freqüència del transport urbà afirmen que " l'L7 té una freqüència de 60 min. L'Ajuntament treballa en un projecte de transport a demanada (TAD) que millorarà el servei a les urbanitzacions i a zones on actualment no arriba el transport públic urbà. El servei TAD d'aportació s'inclourà en les línies regulars L3 i L7 a les parades del CAP Sant Genís, Sant Muç i Arenys".

D'altra banda, sobre l'estat de les calçades, el consistori diu que molts d'aquests terrenys són rústics i alguns d'ells no són propietat de l'Ajuntament, com alguns desnivells que es troben a prop de la masia Can Ramoneda. L'Administració aquí no podria actuar, ja que "la propietat de l'Ajuntament acaba on acaba l'asfalt" i per arreglar-ho caldria fer certes expropiacions necessàries per executar les obres, que "suposarien un cost econòmic molt elevat".

Finalment, sobre l'estat de les voreres i elements urbans sense arreglar, l'Ajuntament de Rubí diu el següent: "dilluns 5 de febrer es va fer revisió de l'enllumenat públic de Sant Muç per l'empresa concessionària SECE. Es van detectar 5 punts de llum foscos, dels 1.400 punts que hi ha al barri. Serà la mateixa empresa qui s'encarregarà de la seva reparació. Des de 2022, s'han atès i finalitzat 190 demandes dels veïns i veïnes de Sant Muç, traslladades a l'administració bé personalment, bé a través de l'APP Rubí Ciutat. A més, l'any passat, es va renovar l'enllumenat dels accessos de les urbanitzacions a Can Ramoneda, Can Feliu i Camí Vell d'Ullastrell i la senyalització de les cruïlles a les urbanitzacions".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.