Aquest diumenge 21 de març ha finalitzat el voluntariat ambiental a l’entorn de la font de Sant Muç amb la plantada de 30 arbres nous i és de 150 arbustos i aromàtiques.
L'activitat ha estat organitzada pel Centre Excursionista de Rubí (CER), Rubí d'Arrel i el CRAC durant cinc diumenges, en els quals persones voluntàries de diverses edats han ajudat a retirar residus del bosc, desbrossar i eliminar esbarzers i plantes invasores.
En aquesta última jornada han participat molts infants. FOTO: Cedida
La recuperació i millora d’aquesta zona natural de la ciutat ha culminat amb 30 arbres nous (àlbers, lledoners, verns, alzines, roures i saücs) i més de 150 plantes arbustives o aromàtiques, com ginesta, romaní, estepa blanca, estepa borrera, bruc d'hivern, cirerer arboç, marfull, llentiscle, matabou, sanguinyol, espígol, lligabosc i carolines. Totes aquestes espècies són pròpies del clima mediterrani i s'adeqüen a l'entorn de la font. A més, la seva floració afavoreix la presència d'insectes, com les abelles, imprescindibles per mantenir l’equilibri de la biodiversitat.
Els fons econòmics per portar a terme aquest voluntariat procedeixen de la caminada popular La Nocturna, que les tres entitats, juntament amb altres de Rubí, organitzen des de fa més de 12 anys i que mou a més de 1.000 persones cada any, malgrat que la Covid-19 va impedir l’última edició. Aquestes despeses també inclouen la col·locació de més mobiliari a la zona, que s'instal·larà en les pròximes setmanes.
En aquest voluntariat també hi ha col·laborat l’associació Ecobodum, que dissabte van llaurar el terrenys per facilitar la plantada d'arbres, Montverd, que ha col·laborat amb la planta que s’ha regalat a les persones voluntàries i que provenen de la Font del Ferro, i Condis Mercat, que aquest diumenge ha preparat un refrigeri per a les persones assistents.
L'associació Ecobodum ha participat llaurant el terreny per facilitar la plantada d'arbres. FOTO: Cedida
Les tres entitats també agraeixen la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí, que cada setmana ha vingut a recollir les deixalles que s’han retirat i les restes vegetals generades, així com a la masoveria de Sant Muç, que ha ajudat amb l'emmagatzematge del material i ha donat permís per a fer l'actuació, ja que la font i la masoveria de Sant Muç són de propietat privada.
Ara les tres entitats demanen a la ciutadania que passegi per l’entorn de la font de Sant Muç que regui els arbres i arbustos, sobretot si fa dies que no ha plogut.
Estan previstes noves jornades de voluntariat ambiental el 7 i 21 de novembre al Torrent del Mut. El diumenge 30 de maig també s’ha organitzat una caminada des de la font de Sant Muç fins a la font de Can Moritz, també recentment restaurada. Pròximament s’informarà dels detalls i el formulari d'inscripció.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.