L'Ateneu Municipal tornarà a acollir els millors concerts i jam sessions de jazz durant els mesos de setembre a novembre. L'Associació Jazz Rubí organitza el 12è Cicle de Jazz amb una programació estable d'actuacions en directe que combinen el format de concerts amb jam sessions obertes a la participació, amb l'objectiu de promoure, gaudir i apropar la cultura del jazz.
El cicle de jazz comença aqueste diumenge 22 de setembre a les 12:30h amb el quartet d'Angie Rodríguez a la veu, Jordi Mestres al contrabaix, Michele Faber al piano i Enrique Heredia a la bateria. L'Associació Jazz Rubí colabora d'aquesta manera amb l'associació reusenca Más del Jazz, per oferir un concert format per dos músics de cada entitat, Rodriguez i Mestres són de Reus, i Faber i Heredia de l'associació rubinenca.
Angie Rodriguez. FOTO: Cedida
El diuemenge 6 d'octubre a les 12:30h serà el torn d'Alberto Bello Trio, format per Alberto Bello a la guitarra, Quim Martínez a la guitarra rítmica i Joan Motera al contrabaix. Amb aquest nou trio, Albert Bello presenta un concert on interpretaran estàndards del jazz manouche i composicions pròpies, sempre amb el virtuosisme, la sensibilitat i la passió característica de la música.
El jazz manouche, també conegut com a gipsy jazz, neix de la trobada del jazz americà amb les músiques gitanes del centre d'Europa, i és considerat com el jazz purament europeu.
alberto bello. FOTO: Cedida
El 20 d'octubre també a les 12:30h, Sergi Sirvent Octopussy Trio plays Clusters, el grup format per Sergi Sirvent encarregat del piano i les composicions, Jordi Gaspar del contrabaix i el baix elèctric i Jordi Gardeñas de la bateria, seran els que ompliran l'Ateneu de música.
Sergi Sirvent ha escrit una suite de 8 composicions basant-se en la sonoritat dels "clusters" (en música, un clúster o clúster tonal és un acord musical compost d'almenys 3 semitons cromàtics consecutius diferents) i afegeix una novena composició a la suite, anomenada Supercluster. Aquesta fa referència a un terme astronòmic i significa la suma de diverses galàxies. Per tancar el repertori escriu i inclou Ataràxia (concepte desenvolupat pel corrent filosòfic dels epicures, els estoics i els escèptics a l'antiga Grècia) i Intersticis perquè són peces on també apareixen clústers sonors.
sergi sirvent. FOTO: Cedida
Per últim, el 10 de novembre a les 12:30h posaran el punt final al cicle de jazz Vincent Herring & Erena Terakubo amb el seu número Soul Chemistry en un concert internacional. En l'actuació estaran Vincent Herring al saxo alt, Erena Terakubo al saxo altoi tenor, Urs Hager al piano, Ignasi González al contrabaix i Joris Duddli a la bateria.
Vincent Herring i Joris Dudli recorden una llarga i fructífera cooperació, però el seu darrer número de Soul chemistry és molt esperat. Juntament amb l'estrella fugaç Erena Terakubo als saxòfons i una secció rítmica europea de primer nivell que inclou Urs Hager al piano i Ignasi González al baix, aquesta banda té la química perfecta per produir música de jazz d'avui dia, amb un swing fort i sempre extremadament commovedor.
vincent herring i erena terakuba. FOTO: Cedida
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.