La fotografia està presa de la publicació rubinenca Rubricata i data de febrer de 1985. Hi podem veure l'antiga casa de cal Boniquet, ara desapareguda, que es trobava al xamfrà entre els carrers de Sant Joan i Sant Sebastià, molt prop de l'actual plaça de Salvador Allende. La bandera espanyola penja d'un balcó i és que en aquell moment era la caserna de la Guàrdia Civil de Rubí.
A mitjans del segle XIX l'edifici allotjava a la planta baixa una taverna i fleca, regentades per Teodor Sèrvole, propietari del casal. Al primer pis hi havia un espai per saló de ball i teatre, mentre que a la segona planta estava l'habitatge de la família i alguna habitació per llogar.
El 1860 hi va néixer la primera associació coral claveriana de rubí: "El Laurel Florido" i a poc a poc, tota la casa es va anar convertint en habitatges de lloguer en desentendre's el fill d'en Sèrvole del negoci de la fleca i el bar.
Durant la primera meitat del segle XX, quan ja no era cafè, hi vivien algunes famílies d'ètnia gitana.
El 4 de setembre de 1944 s'hi va inaugurar la nova caserna de la Guàrdia Civil de Rubí. De fet, ja l'octubre de 1939 l'Ajuntament havia demanat per a aquest cos l'actual edifici de la CGT, a la plaça d'Anselm Clavé, però quan es va autoritzar la proposta es va decidir canviar la ubicació per a l'antiga casa de cal Boniquet, adquirida per una comissió de fabricants de Rubí existent en aquell temps.
L'edifici de cal Boniquet va ser enderrocat a finals de 1988 (agraeixo la informació rebuda per Joan Calaf a aquest respecte) desprès que es desallotgés el febrer d'aquell mateix any.
Al Museu de Rubí es conserva un fanal de la caserna de la Guàrdia Civil, donada per Josep Abarca, qui el va recuperar.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.