La fotografia és d'autoria desconeguda i pertany a l'Arxiu Fotogràfic del Museu de Rubí. En ella apareix una dependència de la Cooperativa La Rubinense, concretament la secció de queviures, als anys 30, quan aquesta institució era situada al carrer de Sant Pere.
En un article anterior ja havíem parlat de l'origen de la Cooperativa i la seva relació amb l'actual edifici de la Schola. Aquesta vegada, remarcarem que a partir del 1930, arran de la construcció del nou mercat municipal a la plaça de l'església, la Cooperativa hi disposà de 3 taules. A més, concretament el 1933, sota la presidència de Josep Turu, posaren en circulació la moneda social i editaren un butlletí per als associats/des. Pel que fa als queviures, i en relació amb la imatge que presentem aquesta setmana, direm que a la Cooperativa es venien des de les 6 del matí fins a la 1 del migdia, i des de les 3 de la tarda fins a les 9 del vespre.
Les activitats de la institució es mantingueren ben vives durant la guerra civil, no només en el terreny de la comercialització de productes, sinó també pel que fa a activitats culturals, i fins i tot llogaren un local on ara es troba la sabateria Bendranas, com també vam explicar en un altre article d'aquesta secció. Però amb l'entrada de les tropes franquistes van expropiar la Cooperativa, convertida un temps en la seu de la Falange i la Delegación de Frentes y Hospitales, i el seu president Josep Turu fou empresonat.
Però al cap dels anys renaixeria de nou...
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.