Andrés Méndez, gran aficionat rubinenc al món de les masies i de la nostra història local, és l'autor d'aquesta composició feta a través de GoogleMaps on podem veure la masia de can Rosés des d'una vista zenital.
És una de les cases pairals més grans de Rubí, propietat de la família Viladiu, i està situada entre les carreteres de Terrassa i de Sabadell, sortint de la població. Les terres formen part del polígon industrial de Can Rosés i tota la zona esportiva de Rubí.
El 1159 el propietari de la masia, Berenguer de Tagores, canonge de la catedral de Barcelona, la va cedir a Berenguer de Canals i a la seva muller Armengola. Segles més tard, el 1571, Joaquim Canals i la seva dona van obtenir el permís del bisbe de Barcelona per fer-se una sepultura familiar a l'església de Sant Pere de Rubí, que avui es troba desapareguda a causa de la guerra civil.
La masia va ser dels Canals fins al 1640 quan passà a mans de Jaume Llordat, i uns anys després, el 1669, Jaume Rosés va comprar la casa i els terrenys a la família Llordat.
A principis del segle XIX un Ferrer es va casar amb la pubilla i passaria a ser la casa de la família Ferrer, però a finals d'aquell segle una pubilla Ferrer es va casar amb Martí Rodó, que morí el 1926 de manera tràgica en intentar salvar un mosso que va caure dins un cup de vi.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.