Vista de Rubí amb la fàbrica de "cal Mosques" el 1929

El nom ve del fet que el propietari de la fàbrica va manifestar en una ocasió que la gent de Rubí acudiria a treballar "com a mosques"

La fotografia que presentem pertany a l'Arxiu Fotogràfic del Museu de Rubí i és d'autoria desconeguda.

La vista està presa des de dalt del turonet de Can Fatjó. Es tracta de la part sud del nucli urbà de la vila. A la part esquerra de la fotografia, una mica borrós, podem veure el campanar de l'església de Sant Pere. Més amunt, s'albira el bosquet de ca n'Oriol. A la part inferior de la imatge podeu observar part de la casa del director del complex del Vapor Nou.

La part central de la fotografia està ocupada per la nau de "cal Mosques" (la fàbrica tèxtil de Miquel Villar) que tocava quasi les aigües de la riera, amb la seva esvelta xemeneia. Miquel Villar el 1921 comprà un antic edifici industrial aturat al costat de la riera que fou transformat pels paletes de la societat Marcet-Muxí. La denominació popular de l'establiment ve del fet que aquest empresari va manifestar en una ocasió que la gent de Rubí hi acudirien a prestar els seus serveis laborals "com a mosques". La fàbrica va desaparèixer totalment a causa de la tràgica rierada de 1962.
A la part inferior dreta es poden veure clarament el conjunt de les casetes de Can Fatjó, al llarg de la pujada que connecta amb l'antic camí de Castellbisbal, actual avinguda del mateix nom.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.